Izziv za ohranjanje ravnovesja notranjega okolja v vseh starostnih obdobjih

Integrirani izopatski pristop za zagotavljanje harmoničnega delovanja imunskega sistema

Na izgradnjo in delovanje imunskega sistema že od najzgodnejšega obdobja našega življenja vplivajo zunanje okolje, življenjski slog, še zlasti pa notranje okolje, ki se izraža predvsem skozi črevesno mikrofloro (mikrobiota).

Interakcija med zunanjim in notranjim okoljem, predispozicije za razvoj določenih bolezenskih stanj oz. ohranjanje zdravja so rezultanta sprememb pri transkripciji genov, ki so epigenetsko koristne pri strategijah prilagajanja, niso pa vedno uravnovešene.

Črevesna mikrobiota je rezervoar mikrobov – antigenov in aktiviranih imunskih celic. Namen novejših raziskav je opisati vlogo mikrobiota pri prirojenih in adaptiranih imunskih odzivih ter razumevanje vpliva teh odzivov na pojav imunskih obolenj z namenom načtovanja ustrezne obravnave.

Spremembe v sestavi mikroflore črevesja (disbioza) lahko spremenijo toleranco imunskega sistema na naše simbiontske bakterije tako v črevesju, kot v celotnem sistemu. Disbioza lahko generira vnetne faktorje, ki povzročajo poškodbe tkiv. Prenos antigenov v zunaj črevesna področja izzove nadalje sistemske imunske težave.

Inovativni pristopi zdravljenja avtoimunih obolenj podpirajo vlogo pravilne prehrane, pre in probiotske obravnave, nutricevtike, pravilne obnove črevesne flore, ki se eventualno in smiselno lahko podprejo z zdravili za modulacijo prepustnosti črevesne stene.

Izopatija, kot metoda za uravnovešanje mikrobiološke simbioze, postaja vedno bolj z dokazi podprta metoda za obravnavo črevesne disbioze.

Kdaj: sobota, 7.10.2017 ob 9.30 – 17.30 (s pavzo za kosilo med 13.00 – 14.30)
Kje: VIRS, Delpinova 18B, Nova Gorica, učilnica P2
Predavala bo: Dr. Zora Giovanna Del Buono, specialist pediatrije in neonatologije
Predavanje bo potekalo v italijanskem jeziku, za prevod bo poskrbljeno.
Cena: 50 EUR

Prijave in info:
Prijave sprejemamo do 29.9.2017 po e-pošti info@naturopathia.si ali telefonsko 041/440 482. Ob prijavi boste prejeli navodila za plačilo.

Prijavite se lahko tudi preko spletne prijavnice.

Posted in Nekategorizirano.