Predavanja v okviru prireditev Tedna vseživljenskega učenja

V okviru prireditev TEDNA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA vas vabimo, da se udeležite naslednjih predavanj in delavnic, ki jih bodo pod okriljem Šole za evolutivno naturopatijo predstavili naši predavatelji in študenti. Predavanja se bodo odvijala na Ljudski Univerzi v Kopru.

UČENJE KOT EVOLUCIJA, TELO KOT UČITELJ

Kako razumeti hkratno obsedenost in ignoranco sodobne (zahodne) družbe glede zdravja, telesa, prehrane, gibanja, osebnostne rasti,…? Res poznamo polni pomen priljubljene fraze: “Poslušaj svoje telo”? Kje so pasti znanstveno-tehničnega razumevanja človeka? Kakšna je povezava med sanjami, boleznimi, učenjem in svobodo,…

O teh in drugih vprašanjih bo razmišljal Jure Capuder, filozof in predavatelj na Šoli za evolutivno naturopatijo v Novi Gorici.

Kdaj: 25.5.2017 od 18h do 20h
Kje: Ljudska Univerza Koper, Cankarjeva 33, Koper


MOČ DOTIKA – zakaj je dotik in telesno komuniciranje pomembno v odnosu klient – terapevt

Govorili bomo o dotiku iz nevrofiziološkega vidika in predstavili mehanizme, ki se dogajajo v našem organizmu, ko smo zpostavljeni taktilni stimulaciji. Izpostavili bomo čustveno komponento dotika in učinke, ki jih izkoriščamo v terapiji. Predstavili bomo »sindrom begunca« in pozitiven učinek dotika v tem primeru. Body work, kranio sakralna terapija in telesne tehnike za obravnavo travme.

Namenjeno vsem, ki si želijo izvedeti več o neverbalni komunikaciji. Zanimivo za starše, vzgojitelje, pedagoge in posameznike, ki si želijo ali so že vključeni v izobraževalne programe osebnostne rasti.

Predaval bo Samo Lutman, fizioterapevt, transpersonalni counselor, poznavalec 5 bioloških zakonov, predavatelj na Šoli za evolutivno naturopatijo v Novi Gorici

Kdaj: 7.6.2017 od 18h do 20h
Kje: Ljudska Univerza Koper, Cankarjeva 33, Koper


DIVJE RASTLINE – priložnost za zdravje

Praktična delavnica, kjer bodo predstavljene najbolj poznane užitne divje rastline, ki uspevajo v naših krajih. Podrobneje bomo pogledali nekaj izmed njih, kakšna je njihovo fitoterapevtska uporabo, raba v kulinariki, za aromaterapijo, za Bachove cvetne esence…

Nekaj pripravkov bomo lahko tudi preizkusili in pokusili. Delavnico bo vodila Katja Kogej, etnologinja, absolventka Šole za evolutivno naturopatijo.

Kdaj: 14.6.2017 od 18h do 20h
Kje: Ljudska Univerza Koper, Cankarjeva 33, Koper

Posted in Nekategorizirano.