Kako izbirati svojo pot do zdravja – etika odnosa terapevt – klient

petek, 24.3.2017 ob 18.00 – 20.30

Na predavanju bomo predstavili vlogo holističnega terapevta in možnosti, ki jih ima na voljo tako strokovnjak za zdravje kot tudi klient sam, ko se mora odločati za svojo pot do zdravja

Predstavili bomo kaj je zdravje in kaj je bolezen z vidika čustvenega doživljanja in kako se na čustva odzovejo tkiva in organi.

Govorili bomo o ustrezni in neustrezni komunikaciji, s katero lahko zdravstveni delavci in ostali strokovnjaki za dobro počutje podprejo svoje varovance ali nasprotno, kako lahko neustrezna komunikacija povzroči dodatne zaplete in celo škodi.

Izpostavili bomo problematiko “prekomerne” skrbi za zdravje in fenomen »prediagnosticiranja«, ki implicira nepotrebne terapevtske obravnave in odvečno jemanje medikamentov in kaj je v ozadju tega.

Pogledali bomo kakšne so nove možnosti v relaciji terapevt – klient , ne da bi spreminjali tehnične intervencije terapevtov temveč zgolj ponudili drugačno vzročno interpretacijo težav.

PROST VSTOP
Kdaj: petek, 24.3.2017 ob 18.00 – 20.30.
Kje: Obrtni dom Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, dvorana v 2. nadstropju.
Predaval bo: Natale Petti, naturopat, klinični psiholog in poznavalec 5-ih bioloških zakonov, predavatelj in programski vodja Šole za evolutivno naturopatijo Nova Gorica.
Predavanje bo potekalo v italijanskem jeziku, za prevod bo poskrbljeno.

Posted in Nekategorizirano.