Bio-logika: 3. zakon in neokorteks

Drugače je, če se aktiven cerebralen rele nahaja v možganski skorji ali v neoencefalonu (korteks in cerebralna medula). V tem primeru imamo upad funkcije in celično redukcijo v prvi fazi – torej aktivni fazi programa SBS. V drugi fazi, fazi reparacije pa imamo ponovno vraščanje celic.

Iz tega sledi, da se tkiva odzivajo odvisno od tega kateremu izvornemu embrionalnemu tkivu pripadajo oz. v katere dele možganov sodijo korispondenčni releji, ki jih nadzirajo. Zato tretji zakon pravi: “Je rast (paleoencefalon – v aktivni fazi) in je rast (neoencefalon – faza reparacije).

Opomba: Te smiselne varjacije funkcije ter rasti celic ali nekroze celic so v medicini praviloma okarakterizirane kot “patološke” torej “disfunkcionalne” ali celo “maligne”.

Bio – logična medicina pa govori o običajni fiziologiji in izredni fiziologiji( biološki super programi). Izredne specialne funkcije služijo našemu organizmu za preživetje in se aktivirajo avtomatično brez mediacije višjih kognitivnih procesov (uma), temveč zgolj na bio-logičen način.

Posted in Blog.