Visceralna mobilizacija

Visceralna mobilizacija je celostna manualna obravnava, ki ima svoje korenine v osteopatski medicini. Študenti se v drugem letniku srečajo s poglobljenim delom na telesu, ki se lepo ujema s kranio sakralno terapijo, APM masažo meridianov ter drugimi pristopi, ki delujejo na drugih nivojih, a so v medsebojni korelaciji.

Vsak organ v telesu izmenjuje informacije s celotnim organizmom in zunanjim okoljem. Visceralna mobilizacija obravnava sistem notranjih organov, raziskuje povezave organov z mišično skeletnim sistemom, energetskim sistemom in čustveno sfero človeka. Študenti pridobijo uvid v praktično anatomijo, naučijo se ročno locirati posamezen organ, evidentirati njegove položajne nepravilnosti, ročno evalvirajo napetostne vzorce vezivno tkivnega sistema organa ter njegovo mobilnost. Naučijo se harmonizirati organ v odnosu na različne telesne sisteme in funkcije, kot so: dihanje, krvožilni sistem, kranio sakralni ritem in gibljivost sklepov.

Vsebina v 2.letniku:
- Diafragma
- Gastrointestinalni trakt

Število ur: 40
Število dni: 4

Predavatelj: Roberto Pagliaro

1. letnik Število ur Predavatelj
Anatomija in fiziologija  E - learning
Izkustvena anatomija 20 Samo Lutman
Holistične energijske tehnike 40 Evan Berni
Akupunkturna masaža po Penzlu 80 Rado Ribič
Splošna naturopatija 60 Natale Petti
Nutricionizem - osnove 30 Jure Capuder
Nutricionizem in antropozofija 20 Franc Božjak
Psihologija in psihosomatika 20 Natale Petti
Splošna psihologija E - learning
Vzgoja za zdravje in higieno 20 Sabina Ličen
Skupaj 1. letnik 300

Organizator izobraževanja si pridružuje pravice do sprememb v programu, v kolikor je to potreno zaradi organizacijskih zadev.

Posted in 2. letnik.