Psihosomatska masaža

Namen vikend srečanja je vzpostaviti stanje sproščenosti, samozavedanja, ekspanzije in lahkotnosti na telesnem in mentalnem nivoju človeškega bitja.

S pomočjo preprostih masažnih prijemov, ki delujejo na fizičnem, energetskem in psihičnem nivoju, se aktivira energetski pretok in s tem življenjska sila in dobro počutje. Najpomembnejša stvar tega pristopa je biti v popolni prisotnosti. Le popolna prisotnost izvajalca omogoči vzpostavitev toka ljubezni, ki podpre prepuščanje, sproščanje rigidnosti in morebitnih zastojev pri osebi. Občutek sprejetosti v vsej popolnosti je osnova vsake tehnike, katere namen je podpora pri vzpostavljanju psiho-fizičnega ravnovesja.

Poleg učenja preprostih masažnih prijemov, se tekom vikend srečanja študent sreča z delom na lastnih resursih. S pomočjo vodenih meditacij in drugih orodij deluje na energetskih centrih (čakrah), ki lahko v primeru neuravnovešenosti zaradi starih prepričanj ali nepredelanih čustev preprečujejo izraznost notranjega bitja.

Vikend seminar torej odpre zavedanje o tem, kaj je potrebno narediti zase za doseganje harmonije v sebi. Poleg tega poda preprosta in učinkovita orodja vzpostavljanja zaupnega okolja za delo z drugimi tako na fizičnem kot na mentalnem nivoju.

 

Število ur: 20

Predavatelj: Aliana Catallo 

 Predavanje poteka v italijanskem jeziku, za prevod je poskrbljeno.

Posted in 3.letnik.