Blog

 • Prebavni trakt kot poligon nocebo prepričanj o »alergijah«

  Prebavni trakt kot poligon nocebo prepričanj o »alergijah«

  Gastrointestialni trakt – po biološko Prebavni trakt in njegovi organi so danes postali tarča vsakega, ki je nekaj prebral o »zdravem življenju«, »zdravi prehrani« in o »razstrupljanju«. Skrb za zdravje nemalokrat prerase v fobijo pred …Preberi več »
 • Dr. Peter A. Levine – Kako prebuditi tigra (zdravljenje travm)

  Dr. Peter A. Levine – Kako prebuditi tigra (zdravljenje travm)

  Povzetek vsebine knjige Zakaj so živali skoraj imune na travmo, čeprav so stalno podvržene nevarnostim? Zakaj se ljudje ne zavedamo, da smo nagonsko obdarjeni z zmožnostjo samozdravljenja? Vse te odgovore vam Peter A. Levine ponuja …Preberi več »
 • Mišično-skeletni sistem kot tenzegritetna struktura

  Mišično-skeletni sistem kot tenzegritetna struktura

  “Tenzegriteta” je kombinacija besed “tenzijska integriteta”. Nanaša se na strukture, ki ohranjajo svojo celovitost zaradi ravnotežja tenzijskih sil skozi celotno strukturo.Preberi več »
 • Candace B. Pert: Molekule čustev

  Candace B. Pert: Molekule čustev

  Povzetek vsebine knjige Zakaj čutimo na način, kot čutimo? Kako naše misli in čustva vplivajo na naše zdravje? So naša telesa in misli med seboj ločena ali pa delujejo skupaj kot del povezanega sistema?Preberi več »
 • Četrti zakon: mikrobi so naši simbionti

  Četrti zakon: mikrobi so naši simbionti

  Na podlagi odkritij dr. Hamerja dobijo mikrobi znotraj 5LB čisto novo umestitev. Iz bio-logičnega vidika ne povzročajo “obolenj” mikrobi, temveč sodelujejo v različnih SBS programih. Kot bomo imeli priložnost videti, so mikrobi koristni za optimizacijo …Preberi več »
 • Bio-logika: 3. zakon in neokorteks

  Bio-logika: 3. zakon in neokorteks

  Drugače je, če se aktiven cerebralen rele nahaja v možganski skorji ali v neoencefalonu (korteks in cerebralna medula). V tem primeru imamo upad funkcije in celično redukcijo v prvi fazi – torej aktivni fazi programa …Preberi več »
 • Tretji zakon: Paleoencefalon – možgansko deblo

  Tretji zakon: Paleoencefalon – možgansko deblo

  Tretji zakon obravnava dve različne možnosti tkivnega odziva; odvisno od tega kateremu možganskemu segmentu pripada korispondenčen možganski rele (FH), ki se aktivira zaradi nenadnega nepričakovanega dogodka ali DHS-a. V primeru da se aktiviran rele nahaja …Preberi več »
 • Bio -logična znanost 5lb “DRUGI ZAKON”

  Bio -logična znanost 5lb “DRUGI ZAKON”

  Z opazovanjem lahko vidimo, da je vsak SBS program dvofazen (pod pogojem, da pride do biološke razrešitve). Biloška krivulja, ki opisuje ta proces se razvije v dveh fazah. Po normotoni fazi, ki jo prekine DHS, …Preberi več »
 • Prostata in PSA?

  Prostata in PSA?

  Zavoljo preventive pred sindromom prekomernega diagnosticiranja oz. prekomernega izvajanja »preventivnih« testiranj podajamo prebujenim državljanom še podatek o markerju PSA, ki se dandanes uporablja za detekcijo tumorjev prostate. Ta Specifični antigen prostate –PSA ne more biti …Preberi več »
 • Prostata in pripadajoč biloški čut

  Prostata in pripadajoč biloški čut

  Prostata je moški organ, ki producira semensko tekočino. Iz vidika petih biloških zakonov je prostata endodermalen organ, ki se aktivira v smislu sekrecije v aktivni fazi biloške krivulje. V primeru, da je aktivacija v smislu …Preberi več »
 • Drugi del “o levičarjih po biološko” – moški levičarji

  Drugi del “o levičarjih po biološko” – moški levičarji

  Moškim levičarjem, je podobno kot ženski levičarki narava prikrojila vlogo, ki skrbi za preživetje skupnosti (črede ali krdela). Poglejmo si ta koncept skozi primer krdela volkov. V krdelu volkov imamo vedno alfa samca, ki je …Preberi več »
 • O levičarjih…po biološko, prvi del

  O levičarjih…po biološko, prvi del

  Poglejmo si razlog zakaj se znotraj petih bioloških zakonov omenja »lateralnost« oz. nas zanima ali je naš klient desničar ali levičar. Obstajajo namreč razlike kako se levičar in desničar odzivata na hipne nepričakovane dogodke(šok), vsaj …Preberi več »